Teknoloji

SMS’ten WhatsApp’a 30 yıllık mesajlaşma

Mesajlaşma olmadan, insanlar 3 harfçok komik bir şey ( ÇOK KOMİK Nasıl söyleyeceğimizi bilmiyorduk. SMS ile başlayan bu süreç, günümüzde kullandığımız iletişim platformlarına taşınmış ve yaptığımız yüz ifadelerinin yerini nokta, virgül ve parantezlerle emojiler almıştır.

Kısa Kağıt Hizmetiveya SMSolarak bilinen bu teknoloji, 30 yıl önce (Aralık 1992)taşınabilir iletişim teknolojisi üzerinde çalışan bir programcı Neil Papworth16 karakterli ” Mutlu Noeller“. Ancak iletişimin ve ifadelerin toplumu kasıp kavurması neredeyse bir 10 yıl daha alacaktı.

Mesajlaşmayı yaymak için böğürtlen teşekkür etmemiz gerektiğini söylemek yanlış olmaz. Y kuşağı ve onların idolleri, BlackBerry’lerini ve fiziksel klavyeli diğer özellikli telefonlarını tılsım olarak taşıdılar. Bizim ülkemizde nokiave EricssonEn çok kullanılan fiziksel klavyeli telefonlardı.

sonradan akla gelen iPhoneSMS kültürünün (ve Android telefonların) ilk benimsenmesinde bir rol oynamasa da, büyük ölçüde metin tabanlı bir SMS kültüründen grafik emojilerle dolu bir SMS kültürüne geçişin sağlanmasına yardımcı oldu.

Şimdi, 30 yıl sonra SMS mesajlaşması, insanların iletişim kurma şeklini sonsuza dek değiştirdi. 30 yıl sonra nasıl mesajlaşacağız şimdilik bilinmez ama bunun dumanla olmayacağı açık. En azından bir süreliğine…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu